Virėjo aprangos istorija

Pierre Touitou ir jo stilinga meilė darbui

Tam, kad įrodytume jums, jog stilius - svarbu, supažindinsime su vienu iš Prancūzijos virėjų Pierre Touitou, 26-erių žavios kavinės Paryžiuje šefu ir įkūrėju. Skaityti plačiau

Flynn McGarry - naujos kartos šefas

Šį kartą apie šefą iš Niujorko. Jam 20. Ir jo 12 patiekalų degustacinė vakarienė kainuoja 115 USD. Apie jį jau yra sukurtas dokumentinis filmas. Vaikėzas, vardu Flynn McGarry. Skaityti plačiau

IRINA PETRIK ir jos svarbiausia taisyklė virtuvėje

Tikriausiai visi, kurie įsitraukę į kulinarijos verslą, bent kartą yra susidūrę su plačios šypsenos savininke Irena Petrik. Bet tikrai ne visi žino, kad mūsų kalbinama virtuvės meistrė yra daugybės skirtingų sričių žinovė. Bet apie viską iš pradžių! Skaityti plačiau

Jaroslav Orševski – šefas nuo mažens

Lietuvoje virtuvės profesionalų ratas darosi vis didesnis – dėl ko mes labai džiaugiamės! Juk šie žmonės yra sunkaus darbo ir nesustojančios kūrybos rezultatas. Todėl mes mielai tęsiame pašnekesių su virtuvės šefais seriją ir šįkart apie pirmąsias patirtis ir klaidas virtuvėje kabamės su virtuvės šefu Jaroslav Orševski. Skaityti plačiau

Ką gali batai virtuvėje?

Yra sakoma, kad nereikia gailėti pinigų dalykams, kurie atskiria žmogų nuo žemės, kaip, pavyzdžiui, geros automobilio padangos, patogus čiužinys ir, žinoma, batai. Kaip išsirinkti batus, tinkančius intensyviam darbui virtuvėje? Skaityti plačiau

Šefas Ruslan Bolgov ir ką gali malonumas skaniai pavalgyti

Jei ne žinomo Lietuvos virtuvės šefo Ruslan Bolgov močiutė, šiandien Ruslaną tikriausiai laikytume mados ekspertu. Bet apie viską iš pradžių. Skaityti plačiau

Vita Brūzgienė - taisykles laužanti pasaulinio lygio teisėja

Taip jau susiklostė, kad visai neseniai pakalbinome Vitą Brūzgienę, kuri prieš kelias dienas pirmoji Lietuvoje ir Baltijos šalyse įgijo B kategorijos „Carvingo“ teisėjavimo licenciją, suteikiančią galimybę teisėjauti tarptautiniuose čempionatuose, vertinant drožinėjimo meistrus. Todėl šiandien, Kovo 8-ąją, puiki diena pažymėti talentingosios meistrės pasiekimus! Skaityti plačiau

Paul Bocuse dėl visko "kaltas"

Toks didis žmogus vertas knygos, ir šis trumpas blogo įrašas yra gerokai per mažai. Vis gi norime ir mes turėti jį čia, tarp mus įkvepiančių istorijų, juo žavėtis kartu su jumis ir įkvėpti kiekvieną - ką tik pradėjusį dirbti, ar seną virtuvės vilką, - kad aistra darbui gali nuvesti ten,kur dar niekas nėra buvęs. Skaityti plačiau

GREIFF 2019/20 kolekcija jau pasirodė!

Vasario 7-osios laukėme su nekantrumu, nes buvome pakviesti į naujosios GREIFF 2019/20 kolekcijos oficialų pristatymą Bamberg mieste, Vokietijoje. Patys pirmieji turėjome galimybę apžiūrėti ir savo rankomis paliesti gaminius, kuriuos taip kruopščiai ir ilgai ruošė mūsų partneriai. Skaityti plačiau

ROBERT KALINKIN KOLEKCIJA - FUNKCIONALUMO IR DIZAINO DUETAS

Naujai persiformuojanti Lietuvos restoranų kultūra ima suktis ne tik apie “naują vietą mieste”, bet ypač apie tai, kas stovi už virtuvės vairo – šefą. Todėl tai, ką jis gamina, ir tai, kaip jis atrodo, koks jo požiūris į tam tikrus dalykus – nori to ar ne, patiekiama ant tos pačios lėkštės. Skaityti plačiau