IRINA PETRIK ir jos svarbiausia taisyklė virtuvėje

2019-06-27

Tikriausiai visi, kurie įsitraukę į kulinarijos verslą, bent kartą yra susidūrę su plačios šypsenos savininke Irina Petrik. Bet tikrai ne visi žino, kad mūsų kalbinama virtuvės meistrė yra daugybės skirtingų sričių žinovė. Bet apie viską iš pradžių!

Irina už pašaukimą kulinarijai dėkoja savo šeimai, kuri turėjo maisto gamybos verslą. Ten, dar būdama šešiolikos, jaunoji kulinarė atradinėjo maisto gaminimo ir verslo paslaptis. Taip šeimoje į kulinarijos pasaulį pasuko ne tik Irina, bet ir jos brolis. Įdomu, kaip tiek šeimininkų sutelpa virtuvėje per šventes.. ? :)

Supratusi, kad nori išbandyti save už jaukaus ir saugaus šeimos verslo ribų, vilnietė Irina įsidarbino dideliame viešbutyje “Panorama”, kur startavo kaip pusryčių virėja. Šiandien, po daugiau nei 10 darbo kulinarijoje metų, Irina darbuojasi Deivydo Praspaliausko restorane “Amandus”, yra atsakinga už sklandų viso restorano darbą, komandą, maisto tiekimą, bei administravimą. Čia ypač padeda jos puiki savybė - domėjimasis įvairiomis sritimis, kurios padeda visose gyvenimo situacijose. Pavyzdžiui, Irina labai žavisi keramika - o tai yra neatsiejama restorano dalis, derinant patiekalus ir jiems skirtus indus. Kita jai itin įdomi ir kontrastinga sritis - finansai, kuriuos išmanyti restoraną administruojančiam žmogui yra ypač paranku.

Užsiminus apie virtuvėje patirtus nuotykius, Irina šypteli prisimindama, kiek daug kuriozų nutika su produktų užsakymais - juk tai sritis, kurioje klaidų pasitaiko daugiausiai. Sykį, užsakiusi 5 kilogramus melionų, į restoraną buvo pristatyti visi 50 kg! “Gerai, kad sutariu su tiekėjais…” - prisipažino kulinarė.

Na o pagrindinė taisyklė, kuri, pasak Irinos, svarbiausia bet kurioje virtuvėje, yra “nesugadinti produkto! “.. nebent to produkto yra tikrai daug, kaip, pavyzdžiui, melionų tąkart :)

Ačiū Irinai už smagų pokalbį!