ROBERT KALINKIN KOLEKCIJA - FUNKCIONALUMO IR DIZAINO DUETAS

2019-01-31

Naujai persiformuojanti Lietuvos restoranų kultūra ima suktis ne tik apie “naują vietą mieste”, bet  ypač apie tai, kas stovi už virtuvės vairo – šefą. Todėl tai, ką jis gamina, ir tai, kaip jis atrodo, koks jo požiūris į tam tikrus dalykus – nori to ar ne, patiekiama ant tos pačios lėkštės. Šios jaunos, kūrybiškos asmenybės nori kalbėti apie savo požiūrį ne tik į maistą, bet ir gyvenimo būdą, šiuolaikiškumą. Pastebime, kad daugelis mūsų klientų nebenori atrodyti įprastai, juolab formaliai. Tad ieškojome, ką galėtume jiems pasiūlyti. Taip gimė bendras projektas su dizaineriu Robertu Kalinkinu. 

“Man patinka, kai virtuvėje dirba užsidegę žmonės, kuriems rūpi ne tik maistas, bet ir tai, kaip jie atrodo. Manau, kad tokie šefai nenori spraustis į senas baltas prijuostes ir dviejų eilių švarkus“ – ši dizainerio Roberto Kalinkino frazė geriausiai apibūdina naujosios Jokado kolecijos idėją.

“Siekiau, kad mano kurti drabužiai atspindėtų šių žmonių kasdienį gyvenimą ir siekį būti išskirtiniais. Taip gimė baikerių striukių, odinių gaminių, sunkių viršutinių, liemenuotų rūbų sintezės koncepcija. Galiausiai tai virto klasikiniu šefo aprangos modeliu“ – apie tai, kaip gimė idėja pasakoja R.Kalinkinas.

Jis taip pat prisipažįsta, kad buvo gana sunku padaryti gaminį, kuris būtų ir patogus darbui, ir gerai ventiliuojamas, ir unikalaus dizaino. Dėl to dizaineris daug bendravo ir testavo modelius su 2017 m. geriausio šalies restorano „Gastronomika“ šefu Liutauru Čepracku. Liutauro patarimai ir pastebėjimai buvo itin taiklūs. Būtent jo pastabų dėka daugelį dalykų, kurie tiesiogiai trukdo gaminti (kabinasi už puodų, rankenėlių ir pan.), supaprastinome ar atsisakėme.

Virtuvės profesionalas Liutauras Čeprackas pažymi, kad jam svarbiausia, jog rūbas būtų praktiškas ir patogus, bet kartu stengiasi rasti įdomesnių uniformų. „Taip jau sutapo, kad atsidūriau tame kūrybiniame etape. Mano užduotis buvo padėti suderinti dizainerio kūrybinę mintį su praktine, funkcionalia rūbo funkcija. Tikslas – pasiekti pusiausvyrą ir balansą. Manau, mums puikiai pavyko ir su šia apranga galima išsiskirti iš pilkos masės“, – pasakoja L.Čeprackas.

Projekto metu buvo sukurti keturi modeliai – dvi prijuostės ir du šefo švarkai. Švarkų modeliai – tai džemperio ar odinės striukės perdirbta bazė. Prijuostė – bendras švarko ir prijuostės gaminys, kuris, anot dizainerio, išėjo labai įdomus, paprastas ir universalus. Visi šie modeliai tinka tiek vyrams, tiek moterims, tiek virtuvės profesionalams ar mėgėjams.

Mūsų elektroninėje parduotuvėje ir salone jau galima pasimatuoti ir įsigyti šios kolekcijos gaminių. Nekantraujame įkvėpti tiek senus virtuvės “vilkus” atsinaujinti, tiek jaunuosius virėjus imtis naujų iššūkių!