STALO TEKSTILĖS TENDENCIJOS | 2018

2018-05-15

  Čia pasirūpinta jaukia ir švaria aplinka, estetika, puikiai išlygintomis ir švariomis staltiesėmis ir staltiesėlėmis – smulkiausiais elementais, kurie kvieste kviečia praeivius užsukti. Tad nebereikia iškilmingų progų tam, kad ant stalo būtų patiesta staltiesė – restoranuose tai įprasta, na o didesnėse šventėse – dar ir privaloma. 

    Taigi tobulas stalas – kiekvieno restorano, kiekvienos šventės šeimininko ir kiekvienos ypatingos naminės vakarienės pagrindinė užduotis (po gero maisto, žinoma). O  tobulas stalas prasideda nuo tobulos staltiesės. Nors dažnai atsižvelgiama į vyraujančias staltiesių spalvų, audinių ir jų derinių tendencijas, visuomet svarbu parinkti kokybiškus, stipriai nesiglamžančius audinius. Staltiesės puikiai išlygintos ir visuomet švarios, į restoranus atvežamos visuomet tinkamai sulankstytos. Užtikrinamas kokybiškas skalbimas ir lyginimas. 

                                                                                                            

 Bufeto stalai užtiesti ilgomis staltiesėmis ir priderintais staltiesių sijonais, nuo grindų 5 cm. Stalą rekomenduojama uždengti iš anksto, supurkšti vandeniu, kad lankstymo klostės išsilygintų. Taip pat rekomenduojama po staltiese patiesti storą neslystančią medžiagą (apsaugančią stalą). Taip pat galima patiesti politeleno staltiesę, kuri apsaugo stalą. Na o jei naudojama tik viena staltiesė, tai jos kraštai nuleidžiami 40-50 cm.  Stalo serviravimo etiketas – ne ką mažau svarbus. Tačiau jį taip pat reikia rinktis iš bent dešimties variantų, priklausomai nuo to, kokia proga, koks dienos metas, kokia šalis ir panašiai. Paprasčiausia vadovautis dviem pagrindiniais stalo serviravimo būdais – formalus ir neformalus. Atidžiai ir skoningai deriname smulkiausias detales – nuo stalo įrankių atspalvio iki staltiesės spalvos.

                                                                                    

    Stalo serviravimo etiketas – ne ką mažau svarbus. Tačiau jį taip pat reikia rinktis iš bent dešimties variantų, priklausomai nuo to, kokia proga, koks dienos metas, kokia šalis ir panašiai. Paprasčiausia vadovautis dviem pagrindiniais stalo serviravimo būdais – formalus ir neformalus (paveikslėlis kairėje). Atidžiai ir skoningai deriname smulkiausias detales – nuo stalo įrankių atspalvio iki staltiesės spalvos.

   Spalvų tendencijas 2018-iesiems metams diktuoja šių dienų aktualiausios temos. Žmonės gręžiasi į klimato problemas, rūpinasi atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimu – visa tai atsispindi 2018 metų spavinėje gamoje, tekstūrose ir deriniuose. Vyrauja “šviežia” žalia, “pozityvi” rožinė, vario, žalsvai pilka ir kitos panašios spalvos ir atsaplviai. Aukštos technologijos audiniai maišomi su natūralios tekstilės gaminiais ir rankų darbo apdaila. Auga tendencija vietoj kasdienių popierinių vienkartinių servetėlių naudoti natūralios tekstilės audinius. Taigi, restoranai vėl grįžta prie jaukių naminių smulkmenų, kurios gali sukurti didelį įspūdį.

Keičiantis madoms ir tendencijoms, klasika išlieka visuomet – tai baltos staltiesės. Ši spalva niekada neišeis iš mados ir svečiams visuomet asocijuosis su ypatinga proga.